top of page

12 çocuk odası fikri

Güncelleme tarihi: 13 Eki 2022


Eğlenceli ve kolay çocuk odası fikirlerimizle küçük çocuğunuzun yatak odasını vakit geçirmeyi sevdikleri bir alan haline getirin. Etkili iç stilist Nicole Gray'in stiline göre.




1. Renk düzeninizi seçin

Nicole, “Yaratmak istediğiniz ruh halini, ister sakin ve dingin, ister enerjik ve canlı olsun, düşünün” diyor. “En sevdikleri oyuncakları veya hobileri temel alın ve oradan çalışın. Dinozorlar, güneş sistemi, bale - hayal güçlerini harekete geçiren her şey.”



2. Rahat bir oyun alanı yaratın

Bir oyun odası, bir an için rahat bir okuma köşesi, bir sonraki an büyülü bir krallığa açılan bir kapıdır. “Onlar çocuklar için yaratıcı bir alan ve yapması çok kolay. Tek ihtiyacın olan renkli çarşaflar, ipler, bir şilte ve etrafta dolanacak çok sayıda rahat yastık .





4. Bir duvar sanatı galerisi tasarlayın

Çocuk yatak odası dekor fikirleri için mi takıldınız? Bir duvar sanatı galerisi deneyin. Yapması çok kolay: En sevdiğiniz duvar sanatı parçalarını toplayın, ölçün ve düzenlemeye başlayın! “Galeri duvarlarını seviyorum. Bunlar çok basit ve çocuğunuzun kendi kişiliğini karışıma dahil etmenin harika bir yolu ve istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.”





5. Yatak altı depolamayı düşünün

Çocuklar dağınıktır; bu hayatın bir gerçeği. Ancak akıllı depolama, onu kontrol altında tutabilir. "Yatak altı saklama alanının büyük bir hayranıyım. Çekmeceler alanı akıllıca kullanır ve giysiler, nevresimler ve oyuncaklar için mükemmel bir yuvadır. Ayrıca, çocukların da kullanması kolaydır."


6. Onlara bir ranza alın

Ranzalar klasik bir çocuk odası fikridir. "Bir odayı paylaşan kardeşler için harika yerden tasarruf sağlarlar, dikey alanı en üst düzeye çıkararak oyun için daha fazla alan bırakırlar ve yatıya kalanlar için harikadırlar. Ayrıca, çocuklar arasındaki iletişimi ve bağlantıyı teşvik etmeye yardımcı oluyorlar” diye açıklıyor Nicole. Çocuk yatakları satın alın.



7. Bir özellik duvarı boyayın

Duvarlar, uzaktaki bir dağ sahnesi veya yapraklı bir orman gibi bir duvar çıkartması oluşturabileceğiniz devasa boş tuvallerdir. Nicole, "İkiniz için de bir anlam ifade eden bir tasarım seçin, örneğin en sevdikleri kitaptan veya filmden bir sahne gibi" diyor. O boya fırçalarını kazmanın zamanı geldi...



8. Eğlenceli yatak takımları seçin

Renkli yatak takımları ile şık bir şekilde başlarını sallama diyarına sürüklenmelerine yardımcı olun. “Yatak çarşafları genellikle gözden kaçar, ancak çocuğunuzun yatak odasına renk veya kontrast eklemenin hızlı ve uygun maliyetli bir yoludur. Desenlerle cesur olabilir veya sade pastellerle sade tutabilirsiniz."



9. Depolama ile yaratıcı olun

Çocuklar için saklama alanı iki şey olmalıdır: kolay ulaşılabilecek ve uzun ömürlü olacak şekilde. “Çocuklara uygun katlanabilir sepetler, çekyat çekmeceleri ve kitaplar ve nickler için eğlenceli raflar arayın. Bunlar, çocukların ortalığı toplamasını kolaylaştırır - bunun zor olabileceğini hepimiz biliyoruz



10. Onlara oynamaları için alan verin

Pek çok eğlenceli tasarım olanağıyla, çocuğunuzun yatak odasıyla ilgili en önemli şeyi gözden kaçırmak kolay olabilir: burası aynı zamanda bir oyun odasıdır. “Yerden tasarruf sağlayan mobilyalar seçerek onlara bolca yer ayırdığınızdan emin olun. Bol miktarda doğal ışık, odaların daha büyük görünmesine de yardımcı olur.”


11. Onlarla birlikte büyüyecek bir yatak seçin

“Onları tostlardan gençlere kadar sürecek mobilya bulmak zor olabilir, ancak yüksek traversler harika bir seçenek. Uyuyabilecekleri, ders çalışabilecekleri ve rahatlayabilecekleri bir yer olarak üç katına çıkarlar. Ve bu şekilde, sadece büyüdükçe dekoru değiştirmeniz gerekecek.”


12. Çocuklarınızı tasarım yolculuğuna çıkarın

İşleri toparlamak için, işte Nicole'ün en önemli tavsiyesi. “Çocuğunuzu tasarım yolculuğuna yanınızda getirin. En sevdikleri resimler ve renklerle birlikte bir ruh hali tahtası oluşturarak bunu eğlenceli hale getirin ve seçimlerden bazılarını yapmalarına izin verin: Renk paletini veya temayı seçme sorumluluğunun tadını çıkaracaklar."

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page