top of page

Country Tarzı Oturma Odası Fikirleri

Güncelleme tarihi: 13 Eki 2022

Ülkeden ilham alan tasarım zamansızdır. İnce zarafet ve klasik bir ambiyansla tanımlanan bu, asla modası geçmeyen bir trend. O da çok yönlü. Country dekoru her tarz, şekil ve büyüklükteki oturma odalarına dahil edilebilir. Küçük alanlardan büyük salonlara kadar bu trend, kişisel tasarım tercihlerinize ve oturma odanızın ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir. Dinlenme salonunuzu yeniliyorsanız ya da sadece kırsaldan ilham alan bir rahatlık katmak istiyorsanız, yardım etmek için buradayız. Renk düzeninizi seçmekten mükemmel mobilyayı seçmeye kadar, aşağıda çok sayıda country oturma odası fikri bulacaksınız.






1. Ülke tarzı renk düzeninizi seçin

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, bu eğilim inanılmaz derecede çok yönlüdür. Renk paletinizi seçmek söz konusu olduğunda, bu gerçekten sizin için neyin işe yaradığının bir örneğidir. Ancak, düşünülmesi gereken birkaç şey var. Ülkenizdeki oturma odası renk düzenini seçerken hoş bir duygu yaratmak çok önemlidir. Rahatlık ve rahatlama hissi yaratan tonları aramak iyi bir fikirdir. Sıcak tonlu nötrler ve yumuşak tonlar genellikle iyi çalışır, ancak renk eklemek için de birçok fırsat vardır. Daha açık bir renk düzenini tercih ediyorsanız, klasik nötrleri adaçayı yeşili veya pastel mavinin zarif tonlarıyla birleştirmeyi düşünün. Daha cesur bir ifade için derin bir lacivert veya orman yeşili ekleyebilirsiniz.



2. Odak özelliklerinden en iyi şekilde yararlanın

Şömineler country tarzı oturma odalarının olmazsa olmazıdır. Salonunuzda bir odun sobası veya şömineniz varsa, bu özellikten en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olun. Duvar gölgenize rustik ahşaptan veya zıt bir renkte boyanmış bir şömine rafı eklemeyi düşünün. Bu, bu özelliği alanınızın odak noktası haline getirmeye yardımcı olacaktır. Mümkünse, maksimum etki için mobilyalarınızı şöminenizin etrafına yerleştirin.

Şömineniz yoksa, alanınızdaki temel özelliklerden en iyi şekilde yararlanmanız yine de önemli olacaktır. Örneğin, ahşap fasulye veya dekoratif korniş gibi dönem özelliklerini vurgulamak, oturma odanıza derinlik ve ilgi katmanıza yardımcı olacaktır.



3. Doğal dokuları birleştirin

Ülkenizdeki oturma odası fikirlerinizi bir araya getirirken, onu nasıl olabildiğince sıcak ve rahat hale getirebileceğinizi düşünmek önemli olacaktır. Doğal dokular genellikle bu nedenle bu trende dahil edilir. Ahşap, doğal kumaşlar ve metal eşyalar oturma odanıza katmanlar katarak tasarımınıza derinlik ve zenginlik katacaktır.

Tercih ettiğiniz country tarzına bağlı olarak, genellikle alanınız için ahşap mobilya ve aksan seçmek iyi bir fikir olacaktır. Ahşap sehpalar veya kitaplıklar gibi rustik parçalar özellikle iyi çalışır. Ayrıca, ücretsiz bir ahşap türünde yan sehpalarla eşleştirilmiş bir meşe sehpa seçmek gibi ahşap türlerinizi karıştırmayı da düşünebilirsiniz . Kanepeleriniz için doğal kumaşlarda klasik parçalar arayın. Rahat bir his yaratmak için özellikle keten döşemeli kanepeler iyi çalışır. Oturma odası mobilyanızda daha şık bir tarz tercih ediyorsanız , genel tasarım tercihlerinize uygun bir deri koltuk seçmeyi düşünün.


4. Konfor için tekstil ekleyin

Tekstil, ülkenizin oturma odası için bir zorunluluktur. Doğal dokularınızla birlikte tekstiller, alanınızı katmanlamak ve rahat bir ambiyans eklemek için çalışır. Tüylü veya peluş bir halı , hem doku hem de rahatlık katmanın kolay bir yoludur. Genel renk düzeninizi tamamlayan tonları arayın; abartısız tonlar bu tür kilimlerde en iyi sonucu verir. İsterseniz kiliminizi ülkenizdeki oturma odası alanınızın önemli bir özelliği haline getirebilirsiniz. Güzel bir desene sahip dekoratif bir parça seçmeyi düşünün. Antika esintili baskılar veya çiçek tasarımları iyi sonuç verir. Minderler ve atmalar, alanınıza tekstil eklemenin başka bir kolay yoludur. Salonunuza gerçekten derinlik katmak için renklerinizi ve baskılarınızı karıştırıp eşleştirin.



5. Zamansız mobilya parçalarını seçin

Kırsal bir oturma odası yaratırken mobilyalarınızın anahtar olduğunu söylemeye gerek yok. Seçtiğiniz kanepelerin tarzı, çiftlik evinden ilham alan bir his yaratmanın ayrılmaz bir parçası olacaktır.

Klasik kanepe tasarımları bu trendle en iyi şekilde çalışır. Güzel hazırlanmış detaylara sahip geleneksel şekiller, oturma odanızın uyumlu ve rahat hissetmesini sağlamaya yardımcı olacaktır. Gerçek bir stil ifadesi için Chesterfield kanepe seçebilirsiniz . Bunlar, ülke tasarımının temel dayanağıdır ve çok sayıda farklı kumaş, şekil ve baskıda mevcuttur.

Alternatif olarak, çiftlik evi stiline modern bir bakış atmak için klasik tasarım ipuçlarına sahip bir köşe kanepe arayabilirsiniz. Örneğin yerden yükseltilmiş dekoratif ayaklı kanepeler, geleneksel bir çekicilik katmanın çağdaş bir yoludur.



6. Oturma odanızı esnek aydınlatmayla geliştirin

Herhangi bir oturma odasında olduğu gibi, ambiyans yaratmak için aydınlatma çok önemlidir. Aslında, ülkenizdeki oturma odanızda aydınlatma daha da önemlidir.

Bu tarz konfor ve rahatlama ile tanımlanır, yani ambiyans yaratmak için aydınlatma seviyelerini kontrol edebilmek hayati önem taşır.

Bunu yapmak için, tavan aydınlatmanızın yanına bol miktarda lamba eklediğinizden emin olun . Yan sehpalardaki veya büfelerdeki dekoratif masa lambaları , özellikle ifade stillerini seçtiğinizde genellikle iyi çalışır. En az iki farklı masa lambası kaynağı eklemeye çalışın; bunlar, ayarlamak istediğiniz ruh haline göre açılıp kapatılabilir.

Ayrıca bir zemin lambası eklemeyi deneyebilirsiniz . Bu, ışık kaynaklarınızı farklı yüksekliklerde katmanlamanıza yardımcı olacak, bu da aydınlatma sisteminize ilgi ve ihtişam katacaktır.



7. Odanızın sizin için çalışmasını sağlayın

Country oturma odası fikirlerinizi bir araya getirirken, alanınızı nasıl kullandığınızı düşünmek iyi bir fikirdir. İster ailece film izlemeyi seviyor olun, ister bir kitapla ateşin başında rahatlayın, ister eğlenerek vakit geçirin, oturma odanızı size göre şekillendirmek çok önemli olacak.

İhtiyaçlarınız ne olursa olsun country oturma odaları rahat ve kullanışlıdır. Bu nedenle sadece dekorunuzu değil, depolama için pratik çözümleri de düşünmek önemli olacaktır. Dağınıklık ve günlük eşyalar odanın rahat ortamından uzaklaşabilir, bu nedenle depolamayı genel tasarımınıza nasıl dahil edebileceğinizi düşünün.

Örneğin, lüks bir kumaştan yapılmış zarif bir ayak taburesi , ekstra oturma ve saklama alanı eklemenin harika bir yoludur. Aynı şekilde, çekmeceli klasik bir sehpa , kolay erişilebilir depolama alanı eklemek için idealdir. Çocuk oyuncakları veya ekstra battaniyeler için doğal dokuda (hasır veya keten gibi) güzel saklama kutuları veya sepetler düşünebilirsiniz.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page