top of page

Modern oturma odası fikirleri

Güncelleme tarihi: 13 Eki 2022

Modern renkleri, stili ve tasarımı oturma odanıza davet edin. Kanepeden raflara ve depolamaya kadar doğru mobilyayı seçmek, şık, çekici ve işlevsel olan son teknoloji bir alan oluşturabilir. İhtiyacınız olan tek şey, biraz sabır ve onu çalıştırmak ve akmak için nasıl bilgi birikimidir. Mükemmel çağdaş oturma odasını yaratmanıza yardımcı olacak en iyi 6 modern oturma odası fikrimiz.





1. Modern oturma odası fikirleri - modern kanepe


Şık bir İtalyan tarzı deri kanepeden şık bir Scandi tarzı kanepeye kadar, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda modern kanepe stili var.

Çağdaş bir kanepe, tasarımında temiz çizgilerle oldukça basittir. Ultra modern bir görünüm için, düşük sırtlı ve kolları olan düşük profilli bir kanepe tercih edin. Bazı modern kanepelerde lüks hissi veren kol minderleri bulunurken, diğerlerinde belirgin şekilde geniş kare kollar bulunur. Gösterişli metal veya ahşap ayaklar şu anda çok moda, odada daha fazla alan hissi yaratıyor ve stile katkıda bulunuyor.


O zaman sadece konfigürasyona ve kompakt iki kişilik bir koltuk mu, üç veya dört kişilik bir şey mi, bir köşe kanepe mi yoksa bir yatar koltuk mu tercih edeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Köşe kanepe , daha küçük bir alandan en iyi şekilde yararlanır veya çok amaçlı bir odada oturma alanını tanımlar. Geniş bir yaşam alanınız varsa, çok sayıda parçadan oluşan ve çeşitli şekillerde düzenlenmiş modüler bir kanepe , hem esneklik hem de güncel bir görünüm kazandıracaktır.



Kanepenizin nasıl ve neyle yapıldığı seçiminizi ve fiyatı da etkileyecektir. Kaliteli kanepeler, sert ahşap çerçevelere ve şeklini daha uzun süre koruyan dolgulara sahiptir. Döşeme dayanıklı olmalı ve deri ile temizlenmesi kolay, çok yönlü pratik bir seçimdir. Güncel olmayan bir renk seçmeye çalışın.


2. oturma odası fikirleri - yatar koltuklar ve sandalyeler

Bu, modern oturma odası fikirlerimizin en rahatı. Hiçbir şey, bir yatar koltuk kadar 'modern' diyemez - tüm bu ustalık ve bilgi birikimi, malzemenin ve yastıklamanın altına gömülü, normal şekilde oturmanıza veya istediğiniz gibi neredeyse düz bir şekilde uzanmanıza olanak tanır. Veya belki de yoğun bir iş gününden sonra gevşeme ve rahatlama ihtiyacımızla birlikte modern hayatın ne kadar telaşlı olduğu hakkında daha fazla şey söylüyor.

Ama mesele şu ki, bir yatar koltuk (veya kanepe), modern oturma odanız için en üst düzeyde rahatlamayı temsil eder. Elektrikli yatar koltuk seçin, böylece bir düğmeye dokunarak rahatlayabilirsiniz ya da yeni koltuğunuzun bir ucuna gizlice yerleştirilmiş bir elektrikli ya da manuel yatar koltuğunuz olsun. Elektrikli yatar modellerimizin çoğunda ayrıca USB bağlantı noktaları bulunur, böylece cihazlarınızı da şarj edebilirsiniz.

Bazı modern yatar koltuklar, daha kompakt odalar için mükemmel olan, duvardan uzakta yatar koltuklara sahiptir. Ne kadar destek sunduğunu görmek için satın almadan önce yatar koltuğu test etmeyi deneyin. Bazıları, boynunuzu saran elektrikli ayarlanabilir bir koltuk başlığı veya eklemlerinizdeki baskıyı azaltan yerleşik bel desteği ile oldukça sağlam hissedebilir.



3. Modern oturma odası fikirleri - şık vurgulu sandalyeler

Vurgulu sandalye, herhangi bir modern oturma odasına harika bir katkı sağlar. İlginç, göz alıcı ve eşit parçalar dekoratif ve işlevsel, sandalyeyi öne çıkaran tasarım veya renk olabilir. Bir stil ifadesi yapmak istiyorsanız veya sadece fazladan bir koltukla yapabilirseniz, buradan satın almaya değer.

Bazı sandalyelerin tasarımları, sağlam ahşap veya şık metal ayaklı, parlak kadife veya deri kaplı 1950'leri veya 1960'ları yansıtabilir. Diğerleri buharla bükülmüş ahşap veya şık metal çerçeveye sahip olabilir. Sınır sadece tasarımcının hayal gücü gibi görünüyor, oyunda her türlü şekil ve malzeme var. Lüks düğmeli arkası ve kaydırma kolları olan bir sandalye bile seçebilirsiniz - vintage tarzı bir dokunuş modern bir oturma odasında gerçek bir etki yaratabilir.

Ayak tabureli döner deri sandalyeler gibi bazı vurgulu koltuklar kitap okumak için mükemmel olsa da, diğerleri görkemli yastıklama ile daha alçaktır. Sarılma veya kucaklaşma koltuklarımız, ciddi anlamda rahatlamak için yapılmıştır.

Sandalyenin yumuşak keten veya deri kullanması, İskandinav hissi vermesi veya daha beklenmedik bir şey sunması fark etmeksizin, vurgulu bir sandalyenin misafirlerinizin dikkatini çekeceğini garanti edebilirsiniz.



4. Modern oturma odası fikirleri - havalı sehpalar

Modern sehpalar çok çeşitli malzeme, stil, şekil, renk ve kaplama seçeneklerine sahiptir. Bazı ilham verici ahşap tasarımlar var, ancak modern sehpalar da odaya açık bir his veren camdan geliyor. Metal ve taş modern bir ortamda da iyi görünüyor - zarif metal ayaklı mermer kaplı masalar şu anda çok moda.

Boyut ve ölçek de önemlidir. Genel bir kural olarak, bir sehpa kanepenizin uzunluğunun üçte ikisinden fazla olmamalı ve koltuk yüksekliği kadar veya daha alçak olmalıdır. Dikdörtgen veya oval masalar daha küçük odalarda iyi çalışır, yuvarlak veya kare ise daha büyük oturma konfigürasyonları için en iyisidir.

Çekmeceler veya raflar gibi bir sehpada depolama alanı, aileler veya dağınıklığı olan herkes için kullanışlıdır - en iyi modern oturma odası fikirleri şık oldukları kadar pratiktir.




5. Modern oturma odası fikirleri - çağdaş sergileme üniteleri

Çoğu zaman, birimleri görüntülemeye yeterince önem vermeyiz. Ancak şu anda mevcut olan tasarımlarla, seçtiğiniz temaya devam etme ve genel hissi geliştirme potansiyeli kesinlikle var. Belki de yaşam alanında hangi nesneleri elinizin altında tutmanız gerektiğine ve bunların tam teşhirde mi yoksa en iyi şekilde saklanıp saklanmayacağına karar vererek başlayın.

Yerleşik aydınlatmalı cam ve krom vitrinler, değerli eşyalara dikkat çekebilir. Daha büyük bir ünite seçseniz bile, cam veya akrilik kullanımı daha az heybetli görünmesini sağlayabilir. Veya bir entrika unsuru eklemek için ilginç bir raf ünitesini tercih edin.

Ayrıca odanın boyutunu da göz önünde bulundurun. Büyük, geniş bir ekran ünitesi küçük bir alana hükmediyor gibi görünebilir, ancak daha az rahatsız edici görünmesi için duvarları her zaman aynı renge boyamayı deneyebilirsiniz.




6. Modern oturma odası fikirleri - raflar

Bu günlerde raflar sadece pratik olmanın ötesine geçti. Yine de depolama ihtiyaçlarınızı dikkate almakta fayda var, ancak en iyi modern oturma odası fikirleri, görsel ilgi için stilleri, yükseklikleri ve dokuları karıştırarak işleri esnek tutabilir.

Kişisel seyahat süsleri ve sanat koleksiyonunuzu sergilemek için bir duvara yerleştirilmiş basit raflar, farklı yüksekliklere ve ilginç konfigürasyonlara yerleştirilebilir. Nesneler yüksekliğe göre düzenlenebilir, böylece raflar arasındaki mesafeler değişir. Yüzer raflar, asimetrik ve merdivenli raflar gibi günümüzde oldukça popülerdir.

Bir oyuğa uyan raflar bulun veya tavandan tabana kitap raflarıyla her şeyi yapın, ancak bunların sıkıcı görünmesi konusunda endişelenmeyin. Temiz, tek tip bir görünüm için kitapları yatay olarak yerleştirmeyi deneyin veya vazolar, süs eşyaları ve resim çerçeveleri için belirli bir aksesuar rengi seçin ve bunları noktalayın.




5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page